Zuidafrika

Krugerrand, 1oz

krugerrand_1oz_V   krugerrand_1oz_A

 

 

 

Bruto gewicht    33,93 gram
Zuiverheid          22 Kt
Troy ounces       1 troy ounce
Diameter             32,77 mm
Dikte                    2,84 mm

De Zuid Afrikaanse Krugerrand

is voor het eerst uitgegeven in 1967 en worden sindsdien ieder jaar uitgegeven. De krugerrand was de eerste 1oz bullion gouden beleggingsmunt waarbij de prijsopslag ten op zichte van de goudprijs zeer gering is. De krugerrand is een gouden munt van 22 karaat en bevat netto exact 1 troy ounce (31,1 gram) puur goud. Het bruto gewicht bedraagt 33,93 gram. Het verschil tussen het netto en bruto gewicht wordt veroorzaakt door een kleine hoeveelheid koper die aan de kruggerand is toegevoegd. Hierdoor is de munt slijt vaster en minder makkelijk te beschadigen dan andere 1 ounce beleggingspunten van puur goud.

De krugerrand is een van de meest populaire gouden beleggingsmunten. Door deze grote populariteit is een krugerrand wereldwijd in gebruik als beleggingsmunt en wordt door iedereen erkend en herkend.

Op de voorzijde van een Krugerrand staat de afbeelding van Paul Kruger (de laatste president van de republiek Transvaal). De achterzijde bevat de afbeelding van een springbok en het jaartal met de tekst “Fyngoud 1 oz fine gold”. De waarde van iedere krugerrand is identiek onafhankelijk van het jaartal.

Krugerrand, 1/4oz

krugerrand_14oz_V   krugerrand_14_oz_A

 

 

 

Bruto gewicht    8,49 gram
Zuiverheid          22 Kt
Troy ounces       0,25 troy ounce
Diameter             22,02 mm
Dikte                   1,8 mm

De Zuid Afrikaanse kwart Krugerrand

bevat 0.25 troy ounce puur goud. De kwart krugerrand is onderdeel van de Zuid Afrikaanse krugerrand familie van gouden beleggingsmunten. De populairste krugerrand is de hele krugerrand

volgende >>